On taas aika miettiä mitä tähän taas kirjottelis, ois niin paljon helpompaa kun kirjottas saman tien kun jotain tapahtuu eikä ainoastaan sillon kun muistaa. :))heh. No mutta kuitenkin. Käytiin poikien kanssa mätsäreissä, Jipolle ne oli siis ensimmäiset kehäesiintymiset, ja hyvin meni. Jippo oli siis pennuissa ja vastassa oli muutaman kuukauden vanhempi snautseri, joka "voitti" punaisen nauhan ja Jippo sai sitten sen sinisen. Jippo oli erittäin hienosti, hienosti juoksee kaula korkealla mut seisomisessa tarttee vielä opettelua, lähinnä siihen ettei namia syödä koko ajan :) Sininen nauha ei sinänsä haitannut koska vastassa oleva snautseri esiintyi huomattavasti hienommin :) Sinisten "kilpailu"luokassa tuomari kuitenkin yllätti ja Jippo voitti :)) Siitä muistoksi saatiin pokaali, ruokakuppi, puruluu ja Royal Caninin pieni ruokapussukka. HyväHippo! Riki sai omassa luokassaan punaisen nauhan muttei pärjänny kuitenkaan "kilpailu"luokassa. Riki oli tapansa mukaan hienosti, seisoi kuin patsas(tosin heilutti häntää) ja ravasi oikein nätisti. Harmi kun ei tuomari tykännyt. Pitäis ilmottaa pojat jonnekkin oikeisiin näyttelyihin, näkis mittee ne tuumaavat tuosta Jiposta.

Rikin kanssa noutohommat on menneet aivan persiilleen, otettiin parin viikon tauon jälkeen hakua taveilla niin mitä tapahtuikaan, joka helvetin tavi tuli rikkoutuneena takasin '%&¤##!!! >:( 
Rupee hermo menee tähän jo siihen malliin että taitaa Rikistä tulla "kotikoira".  Apuja siis viisaimmilta tarvittais?!? Kerkesin jo huokaista että pureskelu ois menneen talven lumia, niin paskat.
Rikin kanssa avattiin toissa päivänä pyöräilykausi, 25km takana päin. Luulin että Rikillä ois kunto huonotunut talven aikana, mutta ei. 14km lenkki meni laukaten ilman mitään hiipumisen merkkiä :)

Jipon kanssa käytiin tänään yhteis koulutuksissa noutajaporukan kanssa Tervalammilla. Otettiin hakua, alueelle oli laitettu variksia ja yksi lokki. Markkeeraus vaakulla ja koira hakemaan. Jippo malttoi oottaa ilman hihnaa hienosti ja odotti käskyä. Poika lähti vauhdilla hakemaan ja toi markkeeraus vaakun suoraan käteen. Koira sivulle ja uudestaan lähetykseen. Ja mitä meidän Jippo oikein keksi; löysi lokin ja PYÖRÄHTI päälle!!! Minä karjuin että PPPPRRRRKKKLLLL, niin koira kahtoo möllötti ja ajattelin varmaan " mamma on sen verran kaukana, kerkeen vielä kerran pyörähtämään" ja uudestaan lokin päälle. Minä juoksen hullun lailla ja huudan peräsuoli pitkällä ettei niin saa tehdä. Koira hipsi pikapikavauhtia mamman jalkoihin ja ilme oli "mut kun se tuoksu niin hyvälle, sori". Jeejee, otettiin lokki pois alueelta, ja uusi lähetys vaakkujen suuntaan. Jippo tottakai kävi vielä tarkistamassa lokin hajut ja haki vasta sitten yhden vaakun. Se riitti. Kiitos koiralle ja ei kun pois. Sitten otettiin kanin laahausjälki jonka päässä oli kestokani. Tehtiin jäljestys hihnan kanssa, ja sehän meni loistavasti. Koira meni lähes täysin jälkeä pitkin, alussa harhautui metrin verran mutta itse kuitenkin palasi takaisin jäljelle. Kani löytyi hyvin :)

Nyt huomaa miten Jippo alkaa jollain tavalla kokeilemaan, esimerkiksi koulutuksissakin meinaa hajut viedä mennessään tai ulkoa ei saata sisälle kutsusta tulla. Tai tuo ainainen kissan kupilta syöminen, ei mene prkl viesti perille ettei siitä varasteta ruokaa, ei sit millään. Pöydiltä Jippo varastaa aina kun yksin jää, mikäli oon sinne jotain unohtanut. Aivan älytöntä. Ainut hyvä on ollut, että se sänkyyn kuseminen on unohtunut :))
Nyt meillä ois muutto tulevana sunnuntaina, ja blogin päivittäminen jää vähäksi aikaa, kun uuden netin aikaisemisessa kestää tovi.