Heippa hei! On taas vähän aikaa kun viimeksi oon tätä blogia päivitellyt :)

Kaikkea kivaa on taas tapahtunut, olen suorastaan aivan onnessani kuinka äkkiä Jippo oppii asioita, esim. noutohommissa se älyää uudet asiat tosi nopeesti :) Uutena harjoituksena meillä on starttipistooli, jolla ollaan paukutettu samalla kun otetaan noutohommia. Jo ensimmäisen heiton + laukauksen jälkeen Jippo älys katsoa laukauksen suuntaan, että jotain sieltä ilmeisesti aina lentää :) Silmä tarkkana seuraa, muttei kuitenkaan piippaa tai yritä rynnätä laukauksen suuntaan. Ensin siis ammuttiin startilla noin muuten vaan, eikä Jippo ollut siitä moksiskaan niin otettiin samalla ykkösmarkkeeraus kohti suoraan Jipon ja minun eteen. Jippo istui sivullani koko ajan eikä edes damin lennettyä pyrkinyt hakemaan. Malttoi odottaa käsimerkin ja käskyn ja sitten vasta lähti hakemaan vauhdilla. Ja takaisin samalla nopeudella suoraan syliin, josta kehut ja luovutus. Loistavaa Jippulainen!! Otettiin saman tien toinen samanlainen, ja muuten loistava suoritus sekin, mutta palautuksessa Jippo juoksi minun ohi noin metrin verran, ja ennen kuin mitään edes kerkesin sanoa niin se tajusi itsekkin että " Ai perkule, mammallehan se pitikin tuoda, hölmö minä, damn!" ja vauhdilla syliin ja luovutus! :D Ja ne harjoitukset riitti siltä erää, Loistava suoristus ajatellen että ne oli Jipon ensimmäiset markkeeraukset ja vieläpä paukun kanssa. :) On se NIIN mahtava pieni karvapallero, eiköhän me siitä vielä hyvä koira saada :)

Nyt uutena harjotuksena on myös ollut ykkösmarkkeeraus alueelle missä on valmiina toinen dami. Vaikka markkeeraus-dami lensikin ryteikköön ja upposi vähän hankeenkin niin se ei tuottanut ongelmia Jipolle, sinne se pentu hyppi vauhdilla ja kyllä se dami sieltä ylös saatiin. Sitten luovutus ja lähetys etsi-käskyllä hakemaan suoraan edessä (noin 20m) olevalle damille. Senkin Jippo löysi heti ja toi minulle, mutta tässä taas toistui se sama kuin aiemmassa markkeeraus harjoituksessa, Jippo juoksi palautuksessa taas metrin ohi minusta ja sitten taas U-käännös ja syliin :) mikä lie, pitää ottaa palautuksia tarkemmin ja kokeilla että vieläkö se ohitse juoksee.

Rikin kanssa ollaan edistytty noutohommissa myös, muutamat viimeiset kerrat(pelkkää damin hakemista noin 10 m päästä) on onnistunut niin ettei jätkä pure damia, jeeejjejjejeee!!

Käytiin myös viime sunnuntaina nuuskujen treeneissä, Jippo käyttäytyi todella mallikkaasti ja Riki joten kuten :D huomaa, että Rikillä on hirveesti energiaa kun yhteiset treenit on olleet pitkään tauolla. Saas nähdä mitä Riki tuumaa, kun näkee agility esteet muutaman kuukauden tauon jälkeen :) Pitää vaan toivoo, että yhteiset treenit agilityn osaltakin jatkuisivat pian, siellä on ilmeisesti ollut jotain hässäkkää vetäjän kanssa, tai siis se vetäjä kai puuttuu.

Hyvää ja aurinkoista talven jatkoa kaikille!