Tänään aamulla oli taas pientä äksöniä. Itse olin kouluun lähdössä ja itteeni peilistä tölläämässä, kun kuulin Jipon huutavan. Menin tietty heti katsoo mitä siellä tapahtuu. Riki oli Jipon päällä ja rähisi, ja Jippo huusi kurkku suorana alimmaisena. Mitään en sanonut, katoin vain ettei käy pahasti, mutta sitten Riki jo älysi minut, ja tuli nolosti pois nujuamasta. Jippo edelleenkin huusi kuin syötävä, osan huutamisesta voi kyllä kylmästi pistää säikähtämisen piikkiin. No mutta kuitenkin, tutkin Jipon läpikotaisin ja mistään en huomannut verta tulevan. Ainut jälki, jonka löysin, oli silmän yläluomessa oleva pienen pieni punertava läikkä. Liekkö siihen hammas kolahtanut. Nooh, ei mennyt kuin pari minuuttia niin Jipon poski turposi golfpallon kokoiseksi. Tutkin uudelleen posken ja pään sekä myös suun. Iho ei ollut mistään kuitenkaan rikki. Ensiapuna annoin pakastemaissipussin poskelle ja paljon silityksiä :) Rupesin pohtimaan sitten, että mistä moinen riita oikein syttyi ja tutkin myös Rikin, niin huomasin, että Rikillä oli kyljessä kuolaa ja siinä iso vekki. Rikin haava oli jotain 5 senttiä pitkä ja yhdestä kohti aika syväkin. Lisäks siitä tuli verta. Tästä äksidentistä kului ehkä viisi minuuttia niin sittenhän noi pojat jo "sopivat". Eli siis suukottelivat :)

Päivällä tultuani kotiin Jipon poski oli edelleen yhtä turvoksissa kuin lähtiessäni. Pitää seurata huomiseen, mikäli turvotus ei lähde laskemaan niin sitten eläinlääkärille, taas vaihteeksi.

Rikin haava tihkutti verta edelleenkin, seuraillaan sitäkin. Syynäsin Rikinkin kokonaan, ja yllätylkseni huomasin, että Riki on TÄYNNÄ vekkejä, hampaan viiltämiä, pitkiä ja vanhoja haavoja! Pisin haava minkä löysin oli lähes 10 senttiä pitkä! Mutta ei ne syviä ole olleet. Ja tuskin niistä pahemmin on vertakaan tullut, kun en ole aiemmin niitä huomannut. Kuitenkin tutkin koirat läpikotaisin niin usein kuin vaan muistan. Riki on niin hyväluonteinen koira, ettei se tyhmä murahda jos Jippo siinä aina roikkuu  ja puree. Sitten vasta kun oikein kunnolla koskee, niin sitten vasta ärähtää.
Olen itse vähän hämilläni tästä, ja mietinkin tuossa että pitäisikö minun alkaa kieltää Jippoa kun se "kiusaa" Rikiä .. Mene ja tiedä.