Tiistaina käytiin porukalla treenaamassa koiruuksia Tervelammilla. Ohjelmassa oli markkeerauksia, lokin&vaakun kantamista ja kanilla tehty laahausjälki. Tietenkin siinä sivussa otettiin malttiharkkaa kun jouduttiin vuoroa odottamaan.

Jipon kanssa otettiin treenit ensiksi. Otettiin metsään kakkosmarkkeerausta, nyt siis Jipon ensimmäinen kerta kahdella damilla. Metsä ei ollut kauhean tiheä, mutta aika paljon oli kuoppia ja mättäitä hieman esteenä. Jippo kävi hakemassa pienen etsimisen ja tohinan jälkeen viimekseksi heitetyn damin ja toi sen suoraan käteen. Toiselle lähettäessäni Jippo hieman ihmetteli, kun ei tainnu muistaa aiemmin heitettyä damia. Lähti kuitenkin etsimään ja löysikin sen markkeeraajan käveltyä hieman damin suuntaan. Kumma tapa näillä flateilla kun pitää aina haun alussa etsiä "silmillä" eikä voi suoraan laittaa sitä nenukkia maahan ja haistelemalla etsiä. :) Aina ne pikkulenkit "ilman nenää" täytyy tehdä :)
Jipolla on loistavat palautukset(huom. vauhdilla), ja dami tulee suoraan käteen ja luovutus heti. Luovutusharjoituksista on siis ollut paljon hyötyä :) Ei "touhua" noutojen välissä, vaan kuuntelee kun käskee luovutuksen jälkeen sivulle :) Huippua! (Rikin kanssa aina ollut ongelmia rauhoittumisen kanssa)
Lähetyksissä jaksaa odottaa, eikä karkaa käsistä. Keskittyy siihen mitä tekee, eikä esimerkiksi lähde muiden koirien luokse näiden treenatessa :) Nyt ruvetaan opettelemaan sitä kunnon etsimistä nenällä eikä silmillä ja toki myös markkeeraus harkat jatkuu :)
Laahausjälki oltiin tehty oikealla kanilla, mutta kanin  huonosta kunnosta johtuen, jäljen päähän laitettiin kestokani. Jipolle tehtiin motivoituna ensin lyhyt noin 15 m jälki jonka se suoritti loistavasti ja kantoi kestokaninkin pois sieltä. Jäljellä siis käytin hihnaa apuna ettö pystyin tarvittaessa puuttumaan jos koira lähtee harhailemaan. Sitten tehtiin pitempi, noin 50 m pitkä jälki, jolta Jippo lähes alkumetreillä poikkesi liian pitkälle. Palautin koiran takaisin jäljelle niin sen jälkeen Jippo jäljitti sen aivan nenämaassa jäljen päällä loppuun saakka. :) Tässäkin huomasi sen alku sähläyksen kun koira ei meinannu pistää nenää maahan ja etsiä oikein kunnolla jälkeä.

Riki pojalle otettiin kaksoismarkkeerauksen sijaan ykkönen, sekin alueelle jonne oli valmiiksi piiloitettu 2 damia. Riki selvitti 2 ensimmäistä damin hakua hyvin, mutta kolmatta ei meinannu löytää kun laajensi liian isoksi alueen eikä meinannu tajuta etsiä vähän lähempää :) Loistavat palautukset, koska ei purrut KERTAAKAAN damia :D jeejjeee!! Palautus vauhti saisi olla hieman nopempi koska se meinaa minun läheisyydessä jäädä hidastelemaan (kai se on sitä omimista). Luovutukset hyviä, tiputtaa käskyllä käteen. Jälki tehtiin ilman motivoimista, mutta otin Rikillekin siihen avuksi hihnan. Hyvin jäljesti loppuun saakka, ainut miinus että se pelkäs jotain, hipsi hieman häntä koipien välissä minua edellä? :( Oisko jäniksen haju ja minun läsnäolo jotenkin jännittänyt?

Pojat lähti mökille noin viikoksi porukoiden kanssa. Pakko myöntää että mulla alkoi loma nyt kun ei oo koiria :) (kauhee koiranomistaja) :D