Eipä oo ehtinyt(eli siis jaksanu) kirjotella ja päivitellä tätä blogia. Kannettavakin on visusti pysynyt kaapissa, ei oo siis kummosia jaksanut nörttäillä :)

Riki on palannut parin viikon lomalta isän luota, sekä meillä asuu väliaikaisesti myös Napsu, 9 vuotias tipsumix mummo :) Natukka oli opettanut Rikin haukkumaan kun ne ovat keskenään kun taas Jippo on perään huutamisensa lopettanut, eli sillä ei tainnu olekkaan mitään eroahdistusta, onneksi :) Napsu ja Riksu olikin tässä taannoin huutaneet yhtä soittoo koko koulupäivän ajan, näin kertoi seinänaapuri, joten päätin olla inhottava emäntä ja kävin vuokraamassa molemmille sitruunapannat :P Totta kai kiusasin niitä heti ja laitoin pannat kaulaan ja ei kun ovikelloa pimputtelemaan, Riki ei yllättäen haukkunutkaan ja Napsulle riitti kolme haukkua sitruunalla höystettynä ja siihen se sitten jäi. Loistavaa! Pannat ovat olleet nyt viikon käytössä eikä koirat enää juurikaan hauku. Testailin myös niin että laitoin pelkästään Napsulle sen pannan kun jäivät yksin niin eipä se Riki täällä yksin ole haukkunut. Nyt mietintämyssyssä olisi jospa investoisi Napille ihan oman pannan, mutta piru että ne on kalliita :/

Jipon yksinolosta sen verran, että poika on vaihtanut huutamisen tuhoamiseen. Täytyy tehdä aina kotoa lähtiessä totaali tavaroiden keruu pöydiltä ym ettei Jippo tuhoa niitä :) Poika on jo niin iso että myös likaiset astiat tiskialtaasta lähtevät kävelemään mikäli niitä sinne jättää. Yksi päivä tulin kotia niin ulvo-ovella vastaan tuli iso ruokalautanen sekä muutamat aterimet. Olkkarin lattialta sitten löytyi puoliksi syöty puulasta ja pari juomalasia. Onneksi mikään ei ollut hajonnut :)

Jipon kanssa ollaan otettu paljon hakutreeniä ja ensimmäiset linjaharjoitukset eteen-lähetyksellä on myös testattu ja hyvin on menny. Tehtiin myös sellainen harjoitus , että käytiiin yhdessä viemässä dami sekä pallo pellon laitaan ja otettiin linjalähetys noin 10metrin päästä, Jippo otti pallon ensin suuhun ja toi sen syliin asti, sen jälkeen uusi lähetys samaiseen paikkaan niin ooops, Jippo pyörähti muutaman kerran ympäri ja muisti vasta sitten että Ai joo, se dami, niin sehän jäikin sinne ja eikun vauhdilla hakemaan. Ollaan otettu nyt myös paljon ihan istumista ja seuraamista dami suussa sekä myös luovutuksia. Luovutuksissa Jippo on vielä epävarma eikä dami tipahda vielä kerta käskystä käteen. Damin pito suussa istuessa onnistuu jo aika hienosti kunhan sitä samalla kehuu ja hieman silittää niin Jipukka malttaa olla paikoillaan :P

Rikin kanssa ollaan otettu pelkästään damin kantamista ja luovuttamista, jospa me saataisiin tämä yhteistyö kuntoon niin päästäis kesällä Nome- puolella starttaamaan, jospa... Rikin kanssa ollaan hiottu paljon toko-liikkeitä, ekat kisat olisi tulossa huhtikuussa, apuva! Varmaan menen siellä aivan lukkoon ja saadaan hylätty. Eipä olisi minulta uutta :)

Napsu sai uudet kengät ulkoiluun, mummo paleltuu niin helposti tuolla pakkasessa. Niistä on kyllä oiva apu, mummo nuorentu parilla vuodella ja jaksaa revitellä kovallakin pakkasella ilman jäätymistä :)

 

Otin uusia kuvia taas koirista, osa alla ja osa kuvista on kuvia-osiossa.

Jippo, Napsu ja Riki